Читаєте: Відбір до УШПС 2021: Хто наші апліканти?

Відбір до УШПС 2021: Хто наші апліканти?

Відбіркова Комісія завершила формування групи XV-XVI програми Української школи політичних студій, яка відбудеться у 2021 році. Уже зовсім скоро розпочнеться Перша сесія навчальної програми УШПС, а наша Спільнота стане ще більшою.

Щороку ми відслідковуємо наших аплікантів та спостерігаємо за динамікою відбору. Тож цього року ми також підготували деякі цікаві дані про людей, які заповнили анкету на участь в УШПС у 2021 році.

Зокрема, цьогоріч маємо майже порівну аплікантів серед чоловіків (51%) та жінок (49%). Середній вік аплікантів – 34 роки. Серед охочих потрапити на програму УШПС 58% з Києва та області, 42% – з інших регіонів.

Більше половини аплікантів 2021 року (62%) заповнювали анкету на участь в Школі вперше. Для нас це свідчить, у першу чергу, про те, що інтерес до Української школи політичних студій не вщухає. І це мотивує нас щороку удосконалювати програму та все більше працювати над розвитком громадянського суспільства в Україні.

Цікаво, що цього року ми маємо надзвичайно велику кількість заявок від представників сектору політики та державної служби, порівняно з минулим роком. У 2020 році, навпаки, найбільше аплікантів було з бізнесу та адвокатського середовища. На жаль, представники медіа та творчих професій традиційно подаються найменше, однак ми працюємо над тим, аби збільшувати зацікавленість цієї галузі до програми УШПС.

Цього року ми також проаналізували відповіді аплікантів з віртуального інтерв’ю, яке є звичною частиною заявки на участь в УШПС. Так ми отримали дані, що майже третина наших аплікантів вважають для себе відповідною посаду міністра / заступника міністра. Ще 28% – мають амбіцію бути народним депутатом України.

Майже усі апліканти (96%) схвалюють Закон України «Про забезпечення функціонування української мови як державної». 84% аплікантів 2021 року хочуть щепитися від COVID-19.

Продовжуємо об’єднувати людей за спільними цінностями та поглядами. Дякуємо всім, хто подавав свою анкету цього року. Кожен аплікант та аплікантка є для нас дуже цінними.

А ми вже чекаємо зустрічі із новою групою студентів УШПС, яка відбудеться скоро!

Інші новини

Підписуйтеся на розсилку з актуальною аналітикою від ЛЗІ
Так Ви зможете першими дізнаватися про наші новини і нові аналітичні продукти
62
%