Читаєте: Відбір на програму Екологічного менторства громад

Відбір на програму Екологічного менторства громад

Лабораторія законодавчих ініціатив та Українська школа політичних студій за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» запустили відбір на програму Екологічного менторстваЗаповнити анкету на участь можна з 24 червня по 14 липня включно.

Українські громади з початком реформи децентралізації влади отримали більше повноважень, однак досвіду для вирішення нагальних проблем багатьом із них бракує. Особливо це стосується проблем забруднення довкілля, для вирішення яких громади потребують знань, допомоги кваліфікованих кадрів та комплексного підходу.

Що таке програма Екологічного менторства?

Програма Екологічного менторства громад є першим та унікальним для України проєктом такого типу. Це частина проєкту Школа лідерів громад спрямована на поглиблення співпраці з громадами та забезпечення їх довгостроковою підтримкою для вирішення екологічних проблем.

На цьому етапі проєкту ми проведемо триденний семінар для менторів з питань охорони довкілля. Завдання цієї сесії – навчити менторів основам оцінки впливу на довкілля у громадах, стратегіям поводження з побутовими відходами, сталому управлінню природними ресурсами та адаптації до кліматичних змін.

Наступний етап після семінарів – робота менторів безпосередньо з громадами. Після навчання екологічні ментори зможуть консультувати громади щодо проблем довкілля та підходів до їх вирішення. Кожен з учасників програми екологічного менторства буде співпрацювати з окремою громадою в Україні.

Ми шукаємо людей, які:

  1. є студентами екологічних спеціальностей, екологами, місцевими активістами або волонтерами;
  2. мають дослідницький інтерес та працюють над питанням вирішення екологічних проблем в Україні;
  3. займають активну життєву позицію та готові використовувати отримані знання на користь суспільству та громаді;
  4. готові працювати з однією із обраних на першому етапі громад за допомогою інструментів, отриманих під час навчання, упродовж третього етапу – вересень-грудень 2021 року.

Орієнтовні дати проведення програми:

до 14 липня Прийом анкет на участь у програмі
до 28 липня Оголошення остаточних результатів відбору
18-20 серпня Семінари для учасників (м. Київ)
вересень-грудень Екологічне менторство громад

Тож не пропускайте можливість долучитися до масштабного проєкту, який допоможе почати вирішення екологічних проблем на місцевому рівні! Відбір триватиме до 14 липня!

Інші новини

Підписуйтеся на розсилку з актуальною аналітикою від ЛЗІ
Так Ви зможете першими дізнаватися про наші новини і нові аналітичні продукти
62
%