Читаєте: Аналітики ЛЗІ у робочій групі зі створення законопроекту «Про місцевий референдум»

Аналітики ЛЗІ у робочій групі зі створення законопроекту «Про місцевий референдум»

Директор Аналітичного відділу Лабораторії законодавчих ініціатив Олександр Заславський долучився до робочої групи зі створення законопроекту «Про місцевий референдум».

«Конституція України вимагає ухвалення закону про місцевий референдум. Уже 9 років громадяни України не можуть реалізувати конституційне право висловити свою думку через місцеві референдуми, оскільки з 2012 року проведення місцевих референдумів ніяк не врегульовано законодавчо. У суспільства та органів місцевого самоврядування є запит на цей інструмент громадської участі, адже вирішення деяких питань потребує проведення саме місцевих референдумів», – каже про важливість ухвалення законопроекту Олександр Заславський.

За словами директора Аналітичного відділу ЛЗІ, під час розробки законопроекту дуже важливо було забезпечити баланс, який би дозволив, з одного боку, гарантувати громадянам реалізацію їхнього законного права, а з іншого – мінімізувати ризики, з якими зіштовхнулася Україна в боротьбі за територіальну цілісність.

Наразі тривають громадські обговорення законопроекту. Олександр Заславський підкреслює, що такий підхід – дуже правильний. Адже цей важливий для українського суспільства законопроект має розроблятися у тісній співпраці представників влади та громадськості.

Інші новини

Підписуйтеся на розсилку з актуальною аналітикою від ЛЗІ
Так Ви зможете першими дізнаватися про наші новини і нові аналітичні продукти
62
%