Читаєте: Анонс: Експертне обговорення результатів дослідження про вплив судового втручання

Анонс: Експертне обговорення результатів дослідження про вплив судового втручання

14 вересня 2023 року Лабораторія законодавчих ініціатив проведе обговорення нового дослідження ЛЗІ «Вплив судового втручання: роль судів загальної юрисдикції у перебігу реформ в Україні» для експертного середовища. Дослідження було підготовлене в рамках проєкту «Громадянське суспільство для післявоєнного відновлення України та готовності до ЄС», який фінансується Європейським Союзом.

Захід відбудеться о 16:00 в офісі Лабораторії законодавчих ініціатив (м. Київ, вул. Воздвиженська 45, оф. 404).

Контекст. Сьогодні вже очевидно – навіть такі довгоочікувані та багатообіцяльні реформи як ті, що почалися після Революції Гідності, не завжди стають успішними кейсами. Це сталося з багатьох причин. І одна з них – судове втручання. Проте для здійснення євроінтеграційних прагнень Україна має виконати зобовʼязання щодо реалізації реформ та наближення нашого законодавства до законодавства ЄС. І важливим критерієм тут буде не просто прийняття законів та початок реформ, а їх сталість, тому необхідно дизайнувати якісні реформи без законодавчих прогалин та недоліків.

Мета презентації — обговорити результати дослідження та рекомендації для законотворців, зокрема явище судового втручання, його вплив на перебіг реформ та можливі кроки для покращення майбутніх реформ і співпраці між різними гілками влади.

Що? Експертне обговорення дослідження «Вплив судового втручання: роль судів загальної юрисдикції у перебігу реформ в Україні»
Де? м. Київ, офіс Лабораторії законодавчих ініціатив (м. Київ, вул. Воздвиженська 45, оф. 404)
Коли? 14 вересня, 2023, 16:00-18:00
Учасники: Аліна Махно, залучена аналітикиня Лабораторії законодавчих ініціатив;
Олексій Цельєв, кандидат юридичних наук, доцент, експерт Центру дослідження верховенства права НаУКМА та представники НаУКМА;
Володимир Чабан, головний національний експерт (компонент «Судова влада») Проєкту ЄС «Право-Justice» в Україні.
 
Модератором заходу виступить директор аналітичного напряму Лабораторії законодавчих ініціатив Олександр Заславський.

Запрошуємо до участі у заході представників експертного середовища.

Мова заходу: українська. Контакти: Марія Герелес, комунікаційна директорка Лабораторії законодавчих ініціатив, mg@parliament.org.ua.

Інші новини

Підписуйтеся на розсилку з актуальною аналітикою від ЛЗІ
Так Ви зможете першими дізнаватися про наші новини і нові аналітичні продукти
62
%