Читаєте: Анонс: ЛЗІ презентує дослідження про відновлення деокупованих громад України

Анонс: ЛЗІ презентує дослідження про відновлення деокупованих громад України

22 серпня 2023 року Лабораторія законодавчих ініціатив (ЛЗІ) презентуватиме результати дослідження «Відновлення деокупованих громад України: аналіз досвіду та потреб». Дослідження було підготовлене в рамках реалізації проєкту «Громадянське суспільство для післявоєнного відновлення України та готовності до ЄС», який фінансується Європейським Союзом.

Захід відбудеться о 12:00 у прес-центрі інформаційного агентства «Інтерфакс-Україна» (м. Київ, вул. Рейтарська, 8/5а). Реєстрація — за посиланням: https://forms.gle/umjy3J55jjvkQpZN9.

Контекст. Державна політика щодо відновлення та розвитку постраждалих від російської окупації територій як у період 2014-2022 років, так і після повномасштабного вторгнення росії, змінювалася від точкової відбудови виключно інфраструктурних об’єктів до розробки довгострокових цілей розвитку територій. На сьогодні комплексного підходу до відновлення деокупованих громад ще не ухвалено. 

Мета презентації — обговорити нагальні ключові потреби громад України, звільнених від російської окупації, та визначити, яким чином слід вибудувати процеси комплексного відновлення громад. 

Що? Презентація дослідження «Відновлення деокупованих громад України: аналіз досвіду та потреб»
Де? м. Київ, вул. Рейтарська, 8/5а (прес-центр інформаційного агентства «Інтерфакс-Україна»). Також буде доступна онлайн-трансляція
Коли? 22 серпня, 2023, 12:00-13:30 
Спікери:

Світлана Матвієнко, виконавча директорка Лабораторії законодавчих ініціатив;
Тетяна Лукеря, залучена експертка Лабораторії законодавчих ініціатив;
Віталій Безгін, Голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування;
Таміла Ташева, Постійна Представниця Президента України у Криму;
Наталія Петренко, членкиня Правління Всеукраїнської Асоціації ОТГ (ВАОТГ), Голова Шульгинської територіальної громади Луганської області.

Запрошуємо до участі у заході представників ЗМІ. Мова заходу: українська. Контакти: Марія Герелес, комунікаційна директорка Лабораторії законодавчих ініціатив, mg@parliament.org.ua, тел.: +38 063 531 61 06.

Інші новини

Підписуйтеся на розсилку з актуальною аналітикою від ЛЗІ
Так Ви зможете першими дізнаватися про наші новини і нові аналітичні продукти
62
%