Читаєте: Брифінг проєкту PASS Ukraine перед посланням Президента України до парламенту Канади

Брифінг проєкту PASS Ukraine перед посланням Президента України до парламенту Канади

15 березня президент України Володимир Зеленський виступив зі зверненням перед парламентом Канади, аби висловити свою вдячність Канаді за всебічну підтримку України під час війни, яку проти нашої держави розв’язала російська федерація.

У рамках проєкту «Парламентська підзвітність сектору безпеки і оборони в Україні» (PASS Ukraine), який реалізується за підтримки Міністерства міжнародних справ Канади (Canada’s Foreign Policy—Global Affairs Canada) у межах Програми розбудови миру та стабілізації (PSOPs), Лабораторія законодавчих ініціатив і Парламентський центр (Канада) організували спеціальний брифінг перед виступом президента України для обміну актуальною інформацією щодо того, як Україна та наші демократичні інституції продовжують протистояти військовій агресії рф.

Д-р Габріель Бардалл, віце-президент із зовнішніх зв’язків Парламентського центру (Канада), підкреслила під час брифінгу, що вплив російської агресії на Україну є спустошуючим, але українці залишаються об’єднаними і непохитними перед наступаючим ворогом, і Канада підтримуватиме Україну та її демократичні інституції усіма можливими способами.

“Це – глобальне протистояння між авторитаризмом і демократією: між тими, хто поважає основоположні принципи суверенітету і самовизначення, та тими, хто вірить лише у силу зброї та руйнувань. Війна в Україні – це також і наша битва. Тому що Україна бореться за майбутнє демократії, свободу і мир. Сьогодні кожен з нас тут глибоко вдячний за сміливість і міць українським чоловікам і жінкам, які сьогодні, ризикуючи усім, захищають Україну”
Д-р Габріель Бардалл
віце-президент із зовнішніх зв’язків Парламентського центру (Канада)

У свою чергу, Олександр Заславський, директор аналітичного напряму Лабораторії законодавчих ініціатив, розповів, що, незважаючи на воєнний стан і постійну загрозу для життя людей, усі органи державної влади продовжують працювати.

“Від запровадження воєнного стану у країні Верховна Рада збиралася на пленарні засідання уже тричі. Інституція, яка лежить в основі української демократії, має працювати. Верховна Рада є запорукою законності української влади. Зупинка її роботи призведе до безпрецедентної політичної кризи, розколу та дезорганізації. У разі припинення роботи парламенту здатність української армії та держави чинити організований опір буде поставлена під сумнів”
Олександр Заславський
директор аналітичного напряму Лабораторії законодавчих ініціатив

Виконавчий директор Парламентського центру Том Кормієр також висловив свою підтримку Україні та запевнив, що Парламентський центр залишається надійним партнером для Верховної Ради і громадянського суспільства в Україні.

“Верховна Рада, незважаючи на неспроковану агресію росії, залишається міцною опорою державності, показуючи світові цінність демократії та спротив українського народу. Я поділяю думку, що демократія та Україна переможуть”
Том Кормієр
Виконавчий директор Парламентського центру

Після брифінгу, представляючи парламенту президента України Володимира Зеленського, Джастін Трюдо, прем’єр-міністр Канади, засвідчив, що Канада завжди буде другом України.

“Свобода, справедливість, правда, права людей, міжнародний порядок – це ті цінності, які ви захищаєте, ризикуючи життям. Ви нагадуєте нам, що друзі завжди сильніші разом. Канада буде продовжувати підтримувати Україну, надаючи озброєння, фінансову та гуманітарну допомогу. Ми будемо поруч, щоб допомогти відбудувати зруйноване, коли агресора буде вигнано”
Джастін Трюдо
прем’єр-міністр Канади

У своєму зверненні до канадського парламенту президент України Володимир Зеленський висловив вдячність Канаді за надійне партнерство і багаторічну підтримку, проте звернув увагу, що для встановлення миру в Україні потрібно докласти більше зусиль – і українцям, і міжнародній спільноті.

“Канада завжди була, є і, я впевнений, буде нашим надійним партнером. Ви прийшли нам на допомогу одразу, як ми попросили про це. Проте, на жаль, війна продовжується. Потрібно робити більше для миру. Робити більше, щоб зупинити Росію, щоб захистити Україну і Європу від цього тотального зла, яке знищує все: меморіали, церкви, школи, лікарні, житлові квартали і всі наші підприємства. Ми не просимо багато. Ми просимо справедливості. Ми просимо реальної підтримки, яка допоможе нам вистояти і захистити наше життя”
Володимир Зеленський
президент України

Державні інституції України та організації громадянського суспільства, серед яких і Лабораторія законодавчих ініціатив, продовжують працювати майже цілодобово, щодня наближаючи перемогу України над ворогом. Знаємо, що наша держава вистоїть. Слава Україні!

Цю публікацію підготовано також за фінансової підтримки Швеції.

Інші новини

Підписуйтеся на розсилку з актуальною аналітикою від ЛЗІ
Так Ви зможете першими дізнаватися про наші новини і нові аналітичні продукти
62
%