Читаєте: Керівні органи Лабораторії змінилися

Керівні органи Лабораторії змінилися

За 20 років існування Лабораторія законодавчих ініціатив змінювалася й вдосконалювалася, але ніколи не зраджувала своїм переконанням і місії. Місії розвивати Україну як європейську, демократичну країну, в якій живуть політично свідомі громадяни, а верховенство права діє як основоположний принцип.

Ми виросли з ініціативи в потужний аналітичний центр, який має сміливість іти проти течії і відстоювати свою думку, незважаючи на зовнішні обставини.

Думаємо і діємо, випереджаючи час, уже понад 20 років. Жити гідно – дуже важко (с). Але це не зможе нас зупинити. Ми ростемо далі, інституалізуємо напрацьоване і ділимося з вами новинами – 2021 рік ми почали з новою структурою управління і новими обраними членами Ради Лабораторії законодавчих ініціатив. Організація підсилена гідними і професійними людьми, з якими Лабораторія продовжить свій Шлях.

Нова Голова Ради – Таміла Ташева, заступниця Постійного Представника Президента України в Автономній Республіці Крим, співзасновниця і член правління громадської організації КримSOS, член правління Міжнародного фонду «Відродження», член Наглядової ради Українського інституту. Таміла Ташева займається правозахисною діяльністю, у першу чергу питаннями, що стосуються окупованих територій та наслідків військової агресії РФ проти України, зокрема роботою з ВПО та правами людини в Криму. За плечима Таміли – досвід адвокаційної і законотворчої діяльності, створення сталої громадської організації «КримСОС» і багаторічна праця над розвитком громадянського суспільства в Україні. У 2019 році Таміла Ташева була удостоєна польської нагороди ім. Серджіо Вієра де Мелло як особа, діяльність якої спрямована на користь мирного співіснування та співпраці між суспільствами, релігіями і культурами.

Заступник Голови Ради – Олександр Хоруженко, випускник Української школи політичних студій 2006 року, експерт з реформи децентралізації та місцевого самоврядування в Україні, член Наглядової ради фактчекінгового проекту Stopfake. У 2016-2020 роках Олександр відповідав за впровадження реформи децентралізації в Сумській області і в низьці секторальних напрямків, серед яких безпека громад, реформа охорони здоров’я, розвиток інфраструктури. Завдяки таким лідерам на місцях, як Олександр Хоруженко, масштабна реформа децентралізації була запущена і успішно пройшла перший етап впровадження.

Членкиня Ради – Катерина Рябіко, координаторка проектів Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ (БДІПЛ). Катерина понад п’ятнадцять років займається темами демократизації та прав людини,відповідаючи за розробку політики у сфері політичної відповідальності, ґендерної рівності, парламентської етики, політичної участі та демократичних виборів. Катерина Рябіко нагороджена премією USAID за видатні досягнення у сприянні демократичному розвитку в Україні та лідерство у спрямуванні зусиль уряду США щодо сприяння демократії.

Світлана Матвієнко – відтепер Виконавча директорка Лабораторії законодавчих ініціатив.

Маємо за честь співпрацювати з цими людьми! І рухаємося далі до ще більших звершень.

Інші новини

Підписуйтеся на розсилку з актуальною аналітикою від ЛЗІ
Так Ви зможете першими дізнаватися про наші новини і нові аналітичні продукти
62
%