Читаєте: Лабораторія законодавчих ініціатив провела оцінку потреб громад

Лабораторія законодавчих ініціатив провела оцінку потреб громад

У середу, 7 квітня, разом із випускниками Школи лідерів громад попередніх років ми провели онлайн-зустріч, щоб дізнатись більше про проблеми, з якими щодня зіштовхуються громади по всій Україні.

Кожна з громад має свій бекграунд та результат після першого етапу реформи децентралізації. Але ми щиро надихаємося прикладами наших випускників, які щодня докладають зусиль, аби зробити їхні громади кращими. Зокрема, під час заходу випускники Школи лідерів громад мали змогу почути мотиваційні історії від:

  • Володимира Шматька, міського голови Чорткова та випускника УШПС 2018 року, який вже багато років працює над розвитком громади Чорткова. Не сумніваємося, що скоро Чортків стане найкращим містом для життя в Україні з таким підходом!
  • Аліни Коваль, голови комісії з питань регіонального розвитку у Хмельницькій обласній раді та випускниці УШПС 2012 року. Хмельницька область – фактично, пілотний проект української децентралізації. Тож Аліна Коваль брала безпосередню участь у просуванні реформи на Хмельниччині та продовжує відстоювати здобутки реформи сьогодні.
  • Олега Дзем’юка, голови Ворохтянської селищної громадивипускника програм Школа лідерів громад 2017 року та УШПС 2019 року. Створення Ворохтянської громади перед виборами у 2020 році далося мешканцям Ворохти і Татарова нелегко, але цілеспрямованість та уміння громадян об’єднуватися заради спільного блага надихають не опускати руки!

Після мотиваційних виступів представники громад поділилися проблемами, вирішенням яких зараз займаються у своїх громадах.

Ця зустріч та фідбек, який ми отримали від наших випускників, надзвичайно цінні для нас, адже допоможуть краще конструювати навчальні та консультаційні програми спеціально під потреби українських громад.

Тепер Лабораторія законодавчих ініціатив розпочне аналіз кількох місцевих громад, акцентуючи увагу на охороні довкілля, доступності медицини та освіти. Результати дослідження Лабораторія використає для удосконалення майбутніх навчальних та менторських програм Школи лідерів громад. Зокрема для формування програми Школи лідерів громад 2021 року.

Такі зустрічі щоразу доводять важливість розвитку зв’язків між громадами для їх подальшої співпраці та показують нам, яку дружню та міцну спільноту ми змогли розбудувати протягом років існування Української школи політичних студій та Школи лідерів громад.

Програма Школа лідерів громад відбувається за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Інші новини

Підписуйтеся на розсилку з актуальною аналітикою від ЛЗІ
Так Ви зможете першими дізнаватися про наші новини і нові аналітичні продукти
62
%