Читаєте: Лабораторія законодавчих ініціатив висловлює підтримку народу Білорусі

Лабораторія законодавчих ініціатив висловлює підтримку народу Білорусі

Українська школа політичних студій та Лабораторія законодавчих ініціатив висловлюють підтримку народу Білорусі, який повстав проти авторитарного режиму, політичних репресій, нечесних виборів і насильства влади.

Протягом останніх днів увесь світ спостерігає неприпустимі порушення прав людини у Білорусі щодо громадян, які проявили свою громадянську позицію і незгоду з несправедливістю. Народ Білорусі має право на вільні демократичні вибори та мирний протест – і ми підтримуємо його прагнення ці права відстоювати.

Білорусь – єдина територіально європейська країна, яка не є членом Ради Європи. Авторитарна сучасність країни суттєво гальмує розвиток громадянського суспільства і становлення нового покоління демократичних лідерів.

У 2007 році Українська школа політичних студій долучилась до створення Білоруської програми – Східноєвропейської школи політичних студій. Вона існує і досі, щороку набираючи на програму нових учасників, створюючи умови для появи та розвитку громадянського суспільства Білорусі. Щоправда, більшість заходів Східноєвропейської школи політичних студій проводяться за межами Білорусі. Адже основні демократичні принципи – життя як найвища цінність, свобода, верховенство права – знівельовані владою. І кожен, хто має сміливість до непокори диктаторському режиму, зараз у небезпеці.

Віримо, що народ Білорусі здатен це змінити. Віримо, що цінності, принципи, єдність і справедливість переможуть.

«Україна – це держава, народ якої змусив себе поважати, довів, що влада повинна або поважати права громадян, або піти. Підтримка людей, які змогли довести, що почуття власної гідності і громадянська відповідальність обов’язково приведуть до перемоги, для нас особливо важлива. І надважливий їхній приклад», – директор Східноєвропейської школи політичних студій Олександр Дабравольскі (Білорусь).

Інші новини

Підписуйтеся на розсилку з актуальною аналітикою від ЛЗІ
Так Ви зможете першими дізнаватися про наші новини і нові аналітичні продукти
62
%