Читаєте: Школа лідерів громад: Що готуємо цього року для учасників?

Школа лідерів громад: Що готуємо цього року для учасників?

Школа лідерів громад – це не просто навчання. Ми створюємо спільноту лідерів, яких об’єднують цінності і бачення демократичної та європейської України.

За майже 6 років існування програма Школи лідерів громад налічує більше 250 випускників з різних куточків України. Це – представники місцевого врядування, громадські активісти й волонтери – люди, яким не байдужа доля окремої громади та цілої країни. Ми пишаємося успіхами кожного і кожної з них. І завжди готові підтримати випускників на їхньому непростому Шляху боротьби за розвиток громади.

Для сюжету програми «Ранок на Суспільному» розказали трохи більше про те, що ж таке Школа лідерів громад та що ми готуємо для учасників цього року. 

“Після місцевих виборів громади потребують допомоги та підтримки для вирішення їхніх проблем. Ми запроваджуємо менторство. Цього року будемо концентруватися на проблемі екології щодо менторства. Але також будемо зачіпати питання доступу до якісної медицини та освіти, безпечного середовища”
Марія Герелес
Директорка з комунікацій Лабораторії законодавчих ініціатив

Своїм досвідом участі у минулорічній програмі для сюжету поділився випускник Школи лідерів громад 2020 року Олександр Куклишин. Тоді він працював у місцевому самоврядуванні Вишневого. А зараз, надихнувшись навчальною програмою, сам робить проєкт «Україна наймає ветеранів», який має на меті допомогти ветеранам у працевлаштуванні.

“Дуже вдячний Школі, що вона надала таку можливість познайомитися з лідерами інших громад, отримати знання й підтримку. У нас гарна комунікація з випускниками Школи лідерів громад. Це така, можна сказати, родина. І я дуже радий, що став її частиною”
Олександр Куклишин
випускник Школи лідерів громад 2020 року

Спільнота Школи лідерів громад справді завжди готова підтримати своїх випускників. Директорка освітнього відділу Лабораторії Наталія Манушкіна розповіла в ефірі «Ранок на Суспільному» кілька історій про випускників Школи та наголосила на важливій місії програми:

«Школа лідерів громад – це велика дружня спільнота, учасники якої завжди допомагають один одному. На це і націлена програма, щоб місцеві лідери й лідерки могли знаходити однодумців, комунікувати між собою та реалізовувати ініціативи на покращення життя своїх громад».

Дивіться більше у сюжеті.

Програма Школи лідерів громад здійснюється під егідою Української школа політичних студій та Лабораторії законодавчих ініціатив за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Інші новини

Підписуйтеся на розсилку з актуальною аналітикою від ЛЗІ
Так Ви зможете першими дізнаватися про наші новини і нові аналітичні продукти
62
%